18 Mart 2014 Salı

Diyet Beyti Tarifim





Malzemeler

2 adet yufka
1/2 kg kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 dilim çekilmiş bayat ekmek
Tuz 
Karabiber
Pul biber
1 kase süzme yoğurt
Sarımsak

Sosu için
1 kase domates rendesi 
2 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Kuru soğan rendelenir. Kıyma, yumurta ekmek içi ve baharatlar ile birlikte güzelce yoğurulur. Bir adet yufka tezgaha yayılır. Hazırladığımız kıymanın yarısı yufkanın üzerine koyulur. 2 yanından yufka kıvrılır ve rulo şeklinde sarılır. En sonunda yufka ucuna su sürülerek yapıştırılır. 3 parmak şeklinde verev kesilir. Fırına verilir.  200 derecede üzerine kızarana kadar pişirilir. Fırından alınır.


Sosumuzun Hazırlanışı

Tencereye sıvıyağ alınır. Sarımsak ezilir ve hafif sararana kadar kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates ve salça koyulur. Tuz karabiber ilave edilir. Kaynatılır. Özleşince ocaktan alınır. 

Süzme yoğurt su ile ezilir. Akışkan olması sağlanır. Beytiler servis tabağına alınır. Fırından çıkan beytilerin üzerine dökülür. Üzerine sos ilave edilip servise alınır.


Diyet beyti dememin sebebi yemeğin az yağlı olması ve 1 

porsiyon yufkanın 110 kalori olması.Dilerseniz bir günlüğüne

 kendinize ödül verebilirsiniz. Tabii ara öğünleri atlayıp öğle

 yemeğinizde 1 dilim ekmeğinizi çıkartarak..Dilerseniz benim 

gibi 5 adet yemek yerine 3 adet beyti yiyebilirsiniz bu içinizi 

daha ferah tutabilir :) Ertesi gün hiç bi kaçamak yapmazsak 

dengeyi kurabiliriz.


Bir sonraki postta görüşmek üzere...

Takipte kalın..

BB.


1 yorum:

  1. Ellerine saglık nefis görünuyor diyet yaparken insan hep aynı şeyleri yemekten bazen sıkılıyor arada böyle değişiklikler yapmak gerek fikir için tesekkurler sevgiyle kalın ��

    YanıtlaSil